A tésztához:
800 g liszt
140 g margarin vagy vaj
60 g élesztő tejben futtatva
2 kockacukor
4 tojás sárgája
annyi só, hogy megkóstolva a nyers tésztát sós íze legyen
annyi tej, hogy kalács keménységű tésztát kapjunk
A megkenéshez:
tojások sárgája
só
köménymag
A tésztához valókat összekeverjük, kézzel vagy dagasztó géppel jól kidolgozzuk, kelni hagyjuk.
Ha szépen megkelt, kb. maroknyi "adagokat" csinálunk belőle. Egy egy adagot kör alakúra, kb. késfok vastagságúra nyújtunk, nyolc körcikkelyt vágunk fel, és ezek mindegyikéből kiflit csinálunk.
A kifliket kivajazott tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük a sós-köményes tojássárgával és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Csak akkor jó a kifli, ha elég sós!