500 g liszt
70 g vaj
20 g élesztő langyos tejben felfuttatva
tej
só
tojás
A hozzávalókat annyi tejjel keverjük össze, hogy jól kidolgozható kelt tésztát kapjunk. (nem túl kemény, de nem is ragacsos.) Cipót formálunk belőle, majd lábas alatt hagyjuk pihenni 1-1,5 órát, amíg duplájára megkel. Hosszú "nudlikat" sodrunk a tésztából, majd azokból pereceket. Kivajazott tepsibe tesszük, tojással megkenjük, előmelegített tepsiben félig megsütjük. Ekkor kevés vízben felovasztott (sok) sóval - amibe teszünk kis lisztet is, nehogy túl folyós legyen - megkenjük, majd készre sütjük.
Csináljunk sokat, mert hamar fogy!
Dietás sósperec:
- jó minőségű simaliszt
- vaj helyett bio olívaolaj
- bio élesztőpor
- tej helyett víz
Nagyon finom lesz, ha a tésztába provence-i fűszerkeveréket keverünk!