120 g üvegtészta
3 cm gyömbér
2 db répa
200 g kelkáposzta
150 g fagyasztott zöldborsó
4 db csiperkegomba
2 gerezd fokhagyma
50 ml olaj
100 ml szójaszósz
1 csokor újhagyma
A tofuhoz
350 g tofu
3 ek olaj
100 ml szójaszósz
A tálaláshoz
1 csokor petrezselyem
1 kis marék földimogyoró
Az üvegtésztát egy tálba tesszük, és leöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi. Hagyjuk benne állni, amíg a tészta megpuhul. Ezt a fajta tésztát nem kell lobogó vízben főzni, elég, ha leforrázzuk.
Míg puhul a tészta, megpucoljuk a gyömbért, a répát, a kelkáposztát, a csiperkét és a fokhagymát is. Olajat hevítünk egy serpenyőben, majd rátesszük a gyömbért és kb. 1 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a gyufaszálra (julienne-re) vágott répát, a lereszelt vagy nagyon vékonyra vágott káposztát, a borsót és a cikkekre vágott gombát, majd erős lángon kissé „megégetjük” őket. Amikor elkezdenek karamellizálódni a zöldségek, belereszeljük a fokhagymát és a leszűrt, lecsepegtetett tésztát is. Alaposan átforgatjuk, meglocsoljuk a szójaszósszal, és további kb. 2 percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről. Az újhagymát felkarikázzuk, és a tésztához keverjük.
A tofut szeletekre vágjuk, majd egy serpenyőben olajat hevítünk, mindkét oldalát kb. 2-2 perc alatt megsütjük, majd leöntjük a szójaszósszal. Hagyjuk, hogy szinte teljesen elpárologjon a szójaszósz, és a benne lévő cukor rákaramellizálódjon a tofura.
Tányérra szedjük a tésztát, megszórjuk friss aprított petrezselyemmel és földimogyoróval, majd a tofuval tálaljuk.
A fokhagymát szükség esetén kihagyhatjuk.