5 cm gyömbér apróra vágva
1 hegyes erős paprika apróra vágva
olaj
2 közepes salotta hagyma apróra vágva
2 dl paradicsompüré
fűszerek:
1 ek szárított koriander
1,5 ek őrölt kömény
1 tk piros paprika
egy csokor friss koriander
1 tk fahéj
1 tk őrölt szegfüszeg
1 tk őrölt kurkuma
4 dl nem édesített kókusztej
1 nagyobb fej karkiol rózsákra szedve
200 g fagyasztott zöldborsó
100 g kesudió
só
200 g főtt basmati rizs
1 citrom leve
Az összevágott gyömbért és paprikát mozsárban pürésítjük.
A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pürét a mozsárból, és 3-4 percig együtt főzzük. Ezután jön bele a paradicsompüré, a szárított koriander és a kömény valamint 1 teáskanál só. Keverjük bele a karfiolrózsákat és a kókusztejet. Forraljuk fel, majd lassú tüzön, lefedve főzzük addig, amíg a karfiol megpuhul. Ez lehet 10-15 perc is.
Ha a karfiol megpuhult, keverjük hozzá a zöldborsót és a maradék fűszereket: fahéj, kurkuma, szegfüszeg.
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a kesudiót - óvatosan, hogy ne égjen meg.
Tálaláskor adjuk hozzá a kesudiót és a citromlevet. Szórjuk meg apróra vágott friss korianderrel és főtt rizzsel kínáljuk.
Esetleg érdemes lehet a karfiolt egészben előfőzni, vagy elősütni, hogy ne kelljen a fűszeres curryt sokáig rotyogtatni.