a tésztához:
250 g darált mandula
11 tojás fehérje
100 g cukor
a krémhez:
11 tojás sárgája
50 g cukor
3 tábla 70%-os fehér csokoládé
1 dl rum
2 dl sűrű kókusztej
fél kg konzerv vagy friss ananász
a torta tetejére:
100 g kókuszreszelék
50 g cukor
A tésztához a 11 tojás fehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük az őrölt mandulát és a cukrot. Kivajazott, kilisztezett peremes teflon tepsibe simítjuk, 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 10-15 percig sütjük - amíg a beleszúrt tésztatűre nem ragad rá semmi. Ha készen van, félre tesszük, kihűtjük. Ha kihűlt, kifordítjuk a tepsiből célszerűen úgy, hogy ráteszünk a tepsire egy tálcát, majd megfordítjuk, és ütögetjük. Egyben ki kell jönnie.
A krémhez a 11 tojássárgát habosra verjük a cukorral, majd beletesszük a rumot is. Egy lábasban víz fölött melegítjük a kókusztejet és benne az összetört csokoládét. Amikor a csokoládé felolvadt, beletesszük a tojásos masszát és tovább melegítjük egészen addig amíg közel kerül a forráshoz. Semmiképpen nem szabad forralni mert akkor a tojás összeugrik - idejében le kell venni a tűzről. Kihűtjük.
Az ananászt előbb vékony szeletekre majd kis négyzetekre vágjuk - három-négy karikát félreteszünk a díszítéshez.
A tésztát két egyenlő részre vágjuk, és az egyiket rátesszük a tortástálra. Megkenjük a hideg krém kb. egyharmad részével, megszórjuk az ananászkockákkal, majd rátesszük a másik részt. A torta a tetejét valamint az oldalait bekenjük a maradék krémmel.
A tészta tetejére kókuszreszelék kerül, amit minden oldalon rászórunk. Ananászkarikákkal díszítjük.
Érdemes tésztát sütőpapíron sütni - sokkal könnyebb kiszedni!