Vissza

Főételek

Kelkáposzta főzelék

Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

1 csomag újhagyma
12 közepes burgonya - leheőleg újburgonya
1 közepes új kelkáposzta
olaj
pirospaprika

bors

Elkészítés

A hagymát megtisztítjuk, szárával együtt karikákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A káposzta torzsáját kivágjuk, a felső leveleket ha szükséges levágjuk, majd a maradék káposztát vékony csíkokra vágjuk. A csíkokból egy marékkal tegyünk félre díszítéshez.

A hagymát olajon megpirítjuk, pirospaprikával megszórjuk, majd hozzáadjuk a burgonyakockákat. Párszor megforgatjuk, majd felöntjük vízzel - a víz ne lepje el teljesen a burgonyát. Sózzuk, és pár rottyanásig főzzük. Fontos, hogy a krumpli ne puhuljon meg teljesen ebben a fázisban!

Végül hozzáadjuk a káposztacsíkokat, és azokkal is megrottyantjuk a főzeléket. Ha a krumpli és a káposzta megfőtt - ne legyen a káposzta sem teljesen puha, inkább ropogós - akkor levesszük a tűzről a majdnem kész főzeléket és lefedve állni hagjuk. Kész a tálalás előtt lesz amikor a tetejét megszórjuk a félretett nyers káposztacsíkokkal.

Jó tanács

Fasírozottal vagy sült kolbásszal a legfinomabb!