2 cső csemegekukorica leszemezve
2x60 g vaj
125 g liszt
175 g kukoricadara
1 ek sütőpor
1 ek szódabikarbóna
1 tk só
1/2 tk chiipehely vagy cayenne bors
2 ek finomítatlan nádcukor
3 dl tejföl
1 tojás
A kukorica leszemezését legjobb úgy csinálni, hogy a kukoricát félbetörjük, függőlegesen vágódeszkára állítjuk, és körbeforgatva, éles késsel - óvatosan - levágjuk a szemeket.
Serpenyőben felolvasztjuk a vaj felét, rádobjuk a kukoricát és néhány perc alatt megpuhítjuk. Keverőtálban öszekeverjük a száraz anyagokat - lisztet, kukoricadarát, sütőport, szódabikarbónát, sót, chilit, nádcukrot.
Egy másik edényben összekeverjük a tejfölt a tojással majd hozzáadjuk a vajban párolt kukoricát a vajjal együtt. A lisztes és a tejfölös keverékeket összeöntjük, és összeforgatjuk. Elég kemény lesz a massza egyelőre.
A maradék 60 gr vajat felolvasztjuk és megbarnítjuk, majd hozzáadjuk a masszához - ennek hatására fel fog lazulni.
Egy 25x20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 30 perc alatt, 180 fokra előmelegített sütőben, aranyszínűre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy készre sült-e.
Langyosan a legfinomabb.