Vissza

Világkonyha

Kínai mandulás csirke

Várnai Éva receptje

Hozzávalók 6 főre

2 filézett csirkemell
100 g gyömbér
200 g mandula hámozva
3 csomag újhagyma
fél liter húsleves
szójaszósz

Elkészítés

A csirkemellet vékony szeletekre, majd csíkokra és végül 1x1 cm-es kockákra vágjuk. Kevés szójaszósszal meglocsoljuk, állni hagyjuk amíg a többi hozzávaló elkészül.
Az újhagymát megtisztítjuk, a zöldjével együtt 1 cm-es darabokra vágjuk.
A gyömbért meghámozzuk, kis kockákra vágjuk.

Olajat forrósítunk a wokban, beletesszük a húst ( ha nem elég nagy a wokunk, akkor két részletben), és állandóan kevergetve addig sütjük, amíg egy kicsit elkezd barnulni. Kiszedjük az edényből, félretesszük.

A mandulát beleszórjuk a wokba, megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a hagymát, azt is megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a gyömbért is, átforgatjuk 2-3 percig. Végül visszaöntjük a húst, és még öt percig pirítjuk. Ha kész, akkor meglocsoljuk szójaszósszal, és annyi húslevessel, hogy elég leve legyen a rizshez.

Azonnal tálaljuk. Az asztalon legyen szójaszósz.

Jó tanács

Én egy kicsit tovább sütöm a húskockákat mint ahogy azt a kínai szakácskönyvek leírják - szerintem így még jobb íze lesz.
Kínai ételekhez italnak nagyon jó a jázmintea - persze egy jó hideg fehérbor is kitűnő.

Ez a recept sokkal egyszerűbb, mint a kesudiós csirke, és hasonlóan fínom. Ez "eredeti" VÉ recept, nem kínai.