- 4 db lehetőleg hosszú vékony padlizsán
- 1,5 kg koktélparadicsom
- 3 csomag újhagyma
- 4-5 tojás
- liszt
- szójaszósz
- chiliszósz
- olaj
- fél kg darált sertéshús (opcionális)
A padlizsánt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és kb. félórát állni hagyjuk.
A szeleteket leitatjuk, lisztbe majd felvert tojásba forgatjuk, és egyenként forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük ki, hogy ne maradjon túl olajos.
Az újhagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk - nemcsak a fehér részét, hanem a zöld szárát is, a végét kivéve. A paradicsomokat félbe vágjuk. Olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a paradicsomot, és kicsit átforgatjuk, csakhogy az ízek elkezdjenek összeérni.
Tűzálló tálba fektetjük a padlizsánszeleteket szorosan egymás mellé. Bőven meglocsoljuk szójaszósszal, és kevés chiliszósszal is. Utána rásimítjuk a hagymás-paradicsomos keveréket, és az egészet kb. 40 percre sütőbe rakjuk.
A chiliszósszal vigyázzunk mert erős - jobb, ha az asztalnál használjuk ízesítésre.
Darált hússal is lehet gazdagítani - akkor a pirított hagymára tesszük húst, kicsit pároljuk, és ezután tesszük bele a paradicsomot. Igy már főételként ehető.