150 g kínai tojásos tészta
50 g csirkehús, garnéla vagy tojás
50 g káposzta felszeletelve
2-3 cm gyömbér lereszelve
2-3 zöldpaprika
2-3 újhagyma apróra vágva
csilipor
1 dl csirke alaplé
egy-két kanál rizsbor
2 kanál szójaszósz
olaj, só
A húst apróra vágjuk, és a rizsbor-szójaszósz-só és csirkealaplé keverékkel bepácoljuk. Jól összekeverjük.
A tésztát gőzöléssel készítjük: 3 percig forró gőz fölött. Hideg vízzel leöblítjük és egy kis olajjal összekeverjük.
Előmelegítjük a wokot, körbelocsoljuk olajjal, hozzáadjuk a húst, és addig sütjük, amíg aranysárga lesz. Hozzáadjuk a gyömbért, a csiliport és a felaprított újhagymát. Fél perc sütés után adjuk hozzá a zöldségeket, és egy percig süssük. Ezután jön a csirke alaplé, majd legvégén a tészta. Az egészet 2-3 percig kevergetjük, majd tálaljuk.
Rizsborból a legjobb a Shao Hsing rice wine vagy cooking wine. Ha ez nincs, akkor száraz sherryvel, esetleg tokajival próbálkozzunk.