Vissza

Világkonyha

Kínai zöldbab

Kínai idegenvezető útmutatása alapján Várnai Éva receptje

Hozzávalók 8 főre

- 2 kg zsenge ceruzabab
- egy gerezd zúzott fokhagyma
- fél dl sherry
- 5 cm hosszú gyömbér hámozva, reszelve
- 50 g töltetlen olajbogyó
- szójaszósz
- chiliszósz
- cukor
- só
- fél kg darált sertéshús (opcionális)

Elkészítés

A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es egyforma darabokra vágjuk. Olaj nélkül pirítjuk a wokban néhány percig, majd kivesszük. Olajat teszünk a wokba és visszatesszük a babot.

Hozzáadjuk a többi alkotórészt a következő sorrendben: gyömbér, fokhagyma, sherry, cukor, szójaszósz, chiliszósz, olajbogyó. Mindegyik után néhányszor megkeverjük. A végén addig hevítjük, amig a zöldbab ehetően ropogós lesz.

Jó tanács

Ha darált húst is teszünk bele, akkor főételként kínálhatjuk. Ilyenkor a húst a fűszerek előtt adjuk a zöldbabhoz.