egy egész csirke
2,5 dl yoghurt
2 gerezd fokhagyma reszelve
2 tk pirospaprika
1 ek currypor
2-3 ek olívaolaj
1 csipet fahéj
Uborkasaláta:
2 kígyóuborka legyalulva
0,6 dl almaecet
40 g nádcukor
1 tk só
1,2 dl langyos víz
A csirkét megmossuk, szárazra töröljük. Mellével lefelé lefektetjük úgy, hogy a püspökfalat nézzen felénk. Egy éles csirkeollóval a püspökfalat felől végigvágjuk a gerinc egyik majd másik oldalát, azaz teljesen kivágjuk a gerincoszlopot. Ezt már nem fogjuk használni - alapléhez jó lesz. A csirkét megfordítjuk, enyhe roppantással lelapítjuk. A szárnyvégeket hústűvel a combok széléhez tűzzük.
A csirkét sózzuk-borsozzuk. A hozzávalókból elkészítjük a pácélt, a csirkét bedörzsöljük, és egy éjszakán át pácoljuk.
Sütés előtt meglocsoljuk olívaolajjal, és 200 fokon 45 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a hozzávalókból az öntetet a salátához, majd a legyalult uborkára öntjük. Legalább egy órát állni hagyjuk.
Természetesen az uborkasalátához kínálhatunk jóféle tejfölt is.