egy lehetőleg 1,2 kg súlyú csirke
só, bors
50 g puha vaj
currypor
1 kg friss cékla (lehetőleg többféle színű), kisebb darabokra vágva
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
A csirkét megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, mellével lefelé deszkára fektetjük úgy hogy a püspökfalat nézzenk felénk - amit levágunk. Konyhai ollóval a püspökfalat helyétől elindulva a gerinc jobb- és baloldalát körbevágjuk, és kiszedjük. Ezt nem használjuk - alaplének jó lesz. A csirkét megforgatjuk. alaposan lenyomjuk, hogy roppanjon és kiterüljön.
A csirke bőre alá vajat teszünk, majd a tetejét is megkenjük. Meghintjük curryporral, sózzuk, borsozzuk. Kiolajozott tepsibe tesszük, és kb. 35-40 percig sütjük. Ekkor kivesszük a sütőből, és a sóval-borssal-olívaolajjal és fokhagymával összeforgatott céklát elrendezzük a csirke mellett. További 25-40 percig sütjük - amíg a cékla puha és a csirke ropogós lesz.
Cékla kelyett sütőtököt is használhatunk. Ha gazdagítani akarjuk a fogást, akkor főtt gerslit adhatunk köretként.