80 g apró szemű tápiókagyöngy
5 dl víz
4 szelet friss gyömbér
1 zöldcitrom héja két darabban
2+1 dl kókusztej
50 gr nyírfacukor
csipet só
Tetejére kockázott gyümölcsök mézzel összekeverve
A tápiókagyöngyöt 5 dl forrásban vízbe tesszük. Hozzáadjuk a friss gyömbérszeleteket, a citromdarabokat és egy csipet sót. Állandó keverés mellett kb. 10-15 percig főzzük, amíg megduzzad és teljesen áttetszővé válik. Ekkor hozzáöntünk 2 dl kókusztejet, és még néhány percig főzzük, amíg besűrüsödik. A gyömbért és a citromot kidobjuk. A pudingot teljesen kihűtjük. Tálalás előtt adjuk hozzá a maradék kókusztejet, amivel fellazítjuk. Gyümölccsel díszítve tálaljuk.
A tápiókát bioboltokban lehet kapni. Az ázsiai konyha egyik lényeges eleme - főleg édességekben használják.
Bármilyen idénygyümölccsel díszíthetjük.