1 csokor újhagyma vékonyra karikázva
1 szárzeller vékonyra karikázva
3 cm friss gyömbér finomra aprítva
1 tk csipős piros arany
1 tk kurkuma
4 sárgarépa finomra aprítva
só, bors, olaj
egy egész csontos csirkemell
3 zöldésgleveskocka
5 dl kókusztej
100 g rizstészta
100 g bébispenót
1 csomag retek apróra vágva
1 zöldcitrom leve
A csirkemellet lebőrözzük, megmossuk és kb. másfél liter vízben feltesszük főzni. Amikor forr, beletesszük a leveskockákat. Ha a csirkehús elválik a csonttól kiszedjük, kicsontozzuk, apró kockákra vágjuk a húst és félretesszük. A levest átszűrjük.
Olajon üvegesre pároljuk az újhagymát, majd a zellert, és a gyömbért is hozzáadjuk és együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a csipős paprikakrémet és a kurkumát, majd sózzuk, borsozzuk. Végül hozzáadjuk a sárgarépát. Néhány percig pirítjuk az egész zöldséges keveréket, majd a leszűrt leveshez adjuk. Kb. 10 percig főzzük, amíg a zöldségek "ropogós puha" állapotba kerülnek. Hozzáadjuk a kókusztejet, de már nem forraljuk tovább.
Egy külön edényben előírás szerint (3-4 perc) megfőzzük a rizstésztát.
A forró levesbe dobjuk a megtisztított bébispenótot és retket. Az egészet egy percig főzzük, zöld citrommal ízesítjük, és forrón tálaljuk úgy, hogy a tányérokra tesszük a tésztát és arra öntjük a levest.
Mennyei leves, mindenki szeretni fogja. Hús nélkül is készíthető - ekkor zödségalaplét használunk. A csipős krémet elég az asztalnál beletenni, hátha van aki nem szereti.