Vissza

Főételek

Könnyű nyári zöldségfasírt

Várnai Anikó receptje

Hozzávalók 4 főre

2 répa
5-6 karfiolrózsa
1 cukkini
1 tojás
2-3 evőkanál nagyszemű zabpehely

bors
curry fűszerkeverék
olaj
dresszing:
3 dl yoghurt
tahini krém ízlés szerint
1 citrom leve és reszelt héja

Elkészítés

Reszeljük le a zöldségeket nagylyukú reszelőn, adjuk hozzá a tojást és a zabpelyhet. Fűszerezzük sóval, borssal, curry fűszerkeverékkel (ettől pikáns és különleges ízvilága lesz). Keverjük össze, majd hagyjuk állni egy órát, hogy a zöldségek levében a zabpehely megpuhuljon. Vizes kézzel formázzunk kis korongokat, amelyeket sütőpapírral kibélelt tepsibe teszünk és a tetejüket lekenjük vékonyan olajjal. 220 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, amíg ropogósra sül.

Dresszing:
A joghurtot keverjük ki tahini krémmel, a citrom levével és reszelt héjával. Csipet só, bors és kész is!

Jó tanács

Kalóriaszegény, ropogós, csuda finom! Muszáj kipróbálni! Ha igény van köretre, rizzsel vagy sült krumplival tálalhatjuk.