1 kg sovány sertésoldalas
fél dl szójaszósz
fél dl szezámolaj
1 friss chilipaprika kimagozva, finomra aprítva
1 gerezd fokhagyma lereszelve
1 csokor újhagyma felkarikázva
újjnyi friss gyömbér felkarikázva
4 evőkanál cuor
Köret:
főtt rizs és főtt répakockák kleveréke
jégsaláta hagyományos magyar lében (víz, ecet, cukor)
Az oldalast a csontok mentén szeletekre daraboljuk és egy lábasba tesszük.
Összekeverjük a szójaszószt, szezámolajat, chilipaprikát, fokhagymát,újhagymát. Ráöntjük az oldalasra, lefóliázzuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap ráöntünk kb. 2-3 dl vizet és hozzáadjuk a gyömbért. Lefedve addig főzzük, amíg a hús leesik a csontról (kb. egy óra). A végén hozzáadjuk a cukrot.
A húsokat áttesszük egy nagy tepsibe, meglocsoljuk a mártással és 10-15 percig grillfokozaton sütjük.
Zöldséges rizzsel és salátával tálaljuk.
Csipős kelkáposztával (kínai recept) is kitűnő.