1 kg spenót
100 gr krémsajt
200 gr pecorino juhsajt
6 nagy paradicsom
25 dkg lasagne tészta
olívaolaj
oregáno, só, őrölt fehér bors
reszelt szerecsendió
50 gr liszt
50 gr vaj
2,5 dl tej
A spenótot megtisztítjuk, és gőz fölött megpároljuk.
Besamelmártást készítünk: a vajat felforrrósítjuk, meghintjük a liszttel, megpirítjuk. Állandó keverés mellett felöntjük tejjel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és végül hozzákeverjük a krémsajtot.
A paradicsomot és a juhsajtot felszeleteljük. A tésztát adagonként al dente keménységűre főzzük, lecsepegtetjük.
Kivajazunk egy tűzálló tálat. Beleteszünk egy réteg kifőzött tésztát, rá egy réteg spenótlevelet, majd paradicsom- és végül sajtszeleteket egy-egy rétegben. Megszórjuk oregánóval, majd leöntjük a besamelmártás harmadával. Megismételjük a rétegezést. A tetejére tészta kerül, amit leöntünk a besamel maradékával. 200 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Van olyan lasagne tészta, amit nem kell főzni - bátrabbak kipróbálhatják.