Vissza

Főételek

Lecsó kanapén

Gyurika receptje

Hozzávalók 6 főre

1-1,2 kg vékony húsú zöldpaprika
3-4 nagy paradicsom
3 fej vöröshagyma
500 gr gomba
200 gr húsos szalonna (pl. erdélyi)
500 gr füstölt puha kolbász
piros arany ízlés szerint
2 ek édes piros paprika
só - a szalonna ízétől függően
őrölt bors
1 ek olaj

Elkészítés

A hagymát apróra, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk. A paprikát hosszúkás csíkokra szeleteljük. A kolbászt is felszeleteljük. A gombát megtisztítjuk, vékony kis szeletekre vágjuk.
Egy nagyobb lábasba teszünk egy evőkanál olajat, a szalonnát, majd a hagymát. Üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a piros aranyat, a piros paprikát, a felvágott gombát, paradicsomot és a kolbászt. Fedő alatt közepes lángon addig pároljuk, amíg komoly levet ereszt. Ekkor adjuk hozzá a zöldpaprikát, és addig főzzük csak, amig a paprika "al dente" marad, azaz nem fő szét.

Jó tanács

Másfél dl vörösbor hozzáadása esetén még finomabb lesz!

Vegetáriánus változat: kolbász helyett apró kockákra vágott padlizsánt használhatunk ( amit a felvágás után besózunk, fél órát állni hagyunk, majd kicsavarva tesszük a lecsóba.)
Csípős piros arannyal is isteni!!!!!