300 gr lencse (lehetőleg vöröslencse)
4 ek ghi vagy olaj
2 kk fekete mustármag
2 kk római kömény
2 ek frissen reszelt gyömbér
8-10 currylevél
egy csipet őrölt chili
egy kk aszafoetida
egy kk kurkuma
egy csokor friss korianderlevél apróra vágva
fél citrom frissen facsart leve
A lencsét megmossuk, majd három-négyszeres vízben feltesszük főni.
Elkészítjük a fűszeralapot: felmelegítjük a zsiradékot, kipattogtatjuk benne a fekete mustármagot. Megpirítjuk a római köményt, majd a gyömbért és a curryleveleket. Ha kész, jöhetnek a porfűszerek. Ezután hozzáadjuk a közben megfőtt lencsét. Sózzuk, összeforraljuk, majd a végén beletesszük a citromlevet és az apróra vágott korianderleveleket.
Indiai recept, nagyon finom!