Vissza

Sütemények, édességek

Levendulás keksz

Mautner Zsófi receptje alapján Várnai Anikó receptje

Hozzávalók

250 gr liszt
egy kiskanál sütőpor
csipetnyi só
150 gr vaj
100 gr levendulás cukor
egy tojás

Elkészítés

A lisztet a sütőporral, csipetnyi sóval és a megőrölt levendulás cukorral elvegyítjük. Hozzáadjuk a puha vajat és a tojást és alaposan eldolgozzuk.

A tésztát fóliába csomagolva néhány órára hidegre tesszük. Kivesszük, lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Tetszőleges formákat szaggatunk belőle, majd sütőpapírral borított tepsiben 8-10 perc alatt világosra sütjük.

Jó tanács

Ehhez a sütihez el kell tenni nyáron levendulás cukrot, amit aztán egész évben használhatunk!