8 kifli vagy más péksütemény
6 tojás
8-10 db alma
olaj
fahéj
2 csomag vaníliás cukor
cukor (eritrit)
kb. fél-háromnegyed liter tej (szójatej, madulatej, stb.)
sárgabarack lekvár
A kifliket felkarikázzuk. A tojások sárgáját kikeverjük a két vaníliás cukorral, majd felöntjük a tejjel.
Az almákat apró kockákra vágjuk, és vajon pároljuk, amíg puha lesz. Meghintjük fahéjjal és ízlés szerint cukorral.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a kiflikarikák felét, leöntjük a tejes-tojásos massza felével és állni hagyjuk.
Amikor a kiflikarikák beszívták a folyadékot, ráhalmozzuk a párolt almát, és megkenjük lekvárral. Erre jön a második kiflisor, megint meglocsolva a tejes masszával.
Sütőbe tesszük, és 180 fokon elősütjük. Közben a tojásfehérjéket felverjük, a kemény habot összekeverjük 3 evőkanál lekvárral és a sütőből kivett tésztára kenjük. Pár percre visszatoljuk, és aranybarnára sütjük.
Gluténmentes kiflivel, vaníliás szójatejjel és eritrittel is príma!