Vissza

Főételek

Mallorcai tumbet

Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

8-10 nagyobb krumpli vékonyra szeletelve
2-3 padlizsán meghámozva, vékonyra szeletelve
8 zöldpaprika félbevágva, magok és erek kikaparva
3 csomag újhagyma zölddel együtt feldarabolva
1 l paradicsomszósz
só, bors

Elkészítés

A zöldségeket külön-külön olajban süssük ropogósra.
Krumpli, hagyma, padlizsán és paprika sorrendben rakjuk le a hozzávalókat akkora tálba, hogy lehetőleg zöldségből minimum 2, de leheőleg 3 réteg legyen. Rétegenként sózunk, borsozunk.
A tetejét leönjük a paradicsomszósszal. 150 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Jó tanács

Mallorcában minden étlapon megtalálható. Ha gazdagabban akarjuk tálalni, akkor reszelt sajtot adhatunk mellé.