Vissza

Sütemények, édességek

Málnás-gyömbéres sajttorta

Jamie Oliver után Várnai Éva receptje

Hozzávalók

350 gr gyömbéres keksz
150 gr olvasztott vaj
2 nagy tojás fehérje és sárgája
2 evőkanál barnacukor
500 gr mascarpone
250 gr málna

Elkészítés

Lereszeljük a kekszet és hozzáadjuk az olvasztott vajat. Kerek tortaformát kibélelünk frissen tartó fóliával, és belenyomkodjuk a kekszes keveréket úgy, hogy pereme is legyen. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.
Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, beleforgatjuk a mascarponét. Másik edényben felverjük a tojások fehérjét, és a krémhez adjuk. Végül összetörjük a málna kétharmadát, és ezt is a krémhez adjuk.
A keksszel kibélelt formára kenjük a krémet, és visszatesszük a hűtőbe. Legalább 4-5 órát hagyjuk hűlni.
Amikor kiszedjük, a fóliánál fogva óvatosan kiemeljük a tortát, és megszórjuk a maradék málnával.

Jó tanács

Könnyen elkészíthető és finom! Más gyümölccsel - szeder, eper, őszibarack, talán sárgadinnye - is készíthető