Vissza

Sütemények, édességek

Mandulakrémes sárgabarack süti

Mautner Zsófi receptje

Hozzávalók

egy csomag leveles tészta
100 g darált mandula
50 g porcukor
50 g puha vaj
1 tojás
esetleg pár csepp természetes mandula-esszencia
csipet só
8 nagyobb érett de kemény sárgabarack félbevágva, cikkelyekre szeletelve
1 tojássárgája + 2ek tejszín a szélek megkenéséhez
2 ek sárgabarck lekvár 3 ek vízben elkeverve
durvára vágott mandula a tetejére

Elkészítés

A mandulakrémhez összekeverjük a darált mandulát a porcukorral és a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást és a sót (meg az esszenciát, ha van).
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra.
8 szelet süteményt fogunk készíteni. Ehhez a leveles tésztát kiterítjük és középen félbe majd 4 oszlopba vágjuk. 8 téglalapot kapunk, amelyek széleit kb. 1 cm mélységben körbevágjuk késsel úgy, hogy ne szakadjon szét a tészta. Így a szélek majd felemelkednek a sütés során.
Minden téglalapot megkenünk a mandulakrémmel, majd rátesszük szép sorban a sárgabarack cikkelyeket, vágott felükkel lefelé. A téglalapok széleit megkenjük a tojássárga-tejszín keverékkel. 25-30 percig sütjük.
Amikor már szép aranybarna, akkor megkenjük a lekváros vízzel.
Tálaláskor megszórjuk durvára vágott mandulával.

Jó tanács

Villámsütemény!