700 gr szeletelt kacsamell-belső
6 evőkanál olívaolaj
4 szál újhagyma
2 kávéskanál cukor
5 evőkanál szójamártás
200 gr zsenge zöldborsó
150 gr tisztított mandula
2 evőkanál kukoricaliszt
2 dl erőleves
1 dl száraz fehér bor
2 friss gyömbérgumó
2 kávéskanál cukor
A kacsahúst vágjuk fel újjnyi darabokra. A gyömbért szeleteljük fel vékony szálakra.
Mély tálban keverjük össze a húst a gyömbérrel, a sóval és két evőkanál olajjal. Hagyjuk állni fél órát.
A mandulát dobjuk forró vízbe és héjazzuk le, majd serpenyőben pirítsuk meg. A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk kb. 1 cm-es darabokra.
Wokban melegítsük fel a maradék olajat, erős tüzön adjuk hozzá a húsos keveréket, a szójamártást és a hagymát. Folyton keverve adjuk hozzá a cukrot, a húslevest és a fehérbort. Pároljuk fél óra hosszat.
Végül adjuk hozzá a zöldborsót és a mandulát, és még 2 percig pároljuk együtt.
Ügyeljünk rá, hogy legyen elég leve - a szójamártás vagy a húsleves mennyiségét lehet növelni.