1 kg mangalica tarja
tarka bors
fokhagyma
spanyol sonka
babérlevél
olívaolaj
piros paprika
egy üveg száraz fehérbor
A tarját megmossuk. A hús mindkét oldalán kb. 1 cm átmérőjű 3-4 cm mély lyukakat csinálunk ujjunkkal vagy pl. a késélezővel - oldalanként 6-8 darabot.
A fokhagymát megtisztítjuk a héjától és gerezdekre szedjük.
A lyukakba először egy kávéskanálnyi borsot szórunk, majd belenyomunk egy gerezd fokhagymát és végül egy falat sonkát.
Vasedénybe olívaolajat öntünk, beletesszük a húst, paprikát, sót és 5-6 babérlevelet szórunk a tetejére. Kis vizet öntünk rá, majd a bort - a folyadék lepje el a húst.
Alufóliával letakarjuk, és a sütőbe tesszük. 150 fokon kb 6 órát sütjük. Ha elpárolgott a lé, levesszük a fóliát és barnára sütjük.
Ha kész hagyjuk teljesen kihűlni. Hajszálvékony szeletekre vágva, durva, kristályos sóval megsózva hidegen tálaljuk.
Remek!!!!
Cigány étel - spanyol neve Carne mechada