Összesen kb. 1 kg bármilyen zöldség, vegyesen,
pl.: 50 dkg aprószemű burgonya, 1 karalábé, 1 kis cukkini, karfiol levele, torzsája, maradék káposzta darab, stb.)
2-3 evőkanál olívaolaj
4 dkg vaj
3 evőkanál olaj
1 nagy hagyma, finomra aprítva
3 cm friss gyömbér, finomra aprítva
1 teáskanál őrölt kurkuma
2 evőkanál currypor (vagy bármilyen, indiai jellegű fűszerkeverék)
4 dl víz
5 dkg hántolt napraforgómag
só, bors
2 dl tejszín
15 dkg natúr joghurt
A sütőt előmelegítjük 220C fokra (alul/felül). A burgonyát meghámozzuk, a kisebb szemeket egyben hagyjuk, a nagyobbakat félbevágjuk. Összeforgatjuk az olívaolajjal, sózzuk, majd egy nagy, sütőpapírral lefedett tepsi egyik felére szórjuk. 15 percig sütjük. Közben meghámozzuk és felkockázzuk a karalábét, félhold darabokra szeleteljük a cukkinit, és nagyobb darabokra vágjuk a karfiol levelét, és bármilyen más megmaradt zöldséget. Ezeket is összeforgatjuk olívaolajjal. Amikor letelt a 15 perc, és a burgonya félig megsült, kivesszük a tepsit és a másik felére szórjuk a többi zöldséget. Visszatesszük, és 20 percig sütjük. Ezalatt minden megpuhul, és megpirul (a levélfélék, pl. karfiol levele, vagy káposzta enyhén meg is éghet). Miközben sülnek a zöldségek, elkészítjük a fűszeres mártást: egy lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az olajat. Beletesszük a finomra aprított hagymát és gyömbért, üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a fűszereket, pár másodpercig pirítjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel. Beletesszük a napraforgómagot, sózzuk, és fedő alatt 15 percig főzzük. Ekkor botmixerrel kissé pépesítjük (a hagymától és a szotyitól besűrűsödik). Hozzáöntjük a tejszínt, pár percig erős lángon főzzük. Ekkor hozzáadjuk az összes megsütött zöldséget, valamint esetleg 10-15 dkg fagyasztott zöldborsót. Óvatosan átkeverjük, és levesszük a tűzről. A joghurtot simára keverjük, hozzáadunk néhány evőkanállal a forró szószból, simára keverjük, majd visszaöntjük a raguba, és elkeverjük. A joghurttal már semmiképpen nem főzzük tovább, mert akkor kicsapódna. Tálaláskor friss koriandert szórunk rá, adhatunk hozzá extra joghurtot. Kínáljunk hozzá chiliszószt vagy chilipelyhet.
Indiai kenyeret adjunk hozzá, ami így készül:
Négy lepénykenyérhez összekeverünk 25 dkg lisztet, 1kk sóval, 1 kk cukorral, 1kk sütőporral, 6dkg joghurttal, 2 ek olajjal és kb. 1,6 dl langyos tejjel. 15 percig pihentetjük, majd négy ovális formát nyújtunk, és a sütőben grillfokozaton 6 perc alatt megsütjük, majd, frissen, olvasztott vajjal megkenjük.