4 egész csirkecomb, szobahőmérsékleten
só, bors
2 teáskanál mediterrán fűszerkeverék (pl. provance-i)
0,5 dl olívaolaj
Töltelék:
2 jófajta zsemle vagy 2 szelet kovászos kenyér
2 dl langyos tej vagy víz
1 nagy tojás
fél csokor petrezselyem, finomra aprítva
fél csokor medvehagyma, finomra aprítva
só, bors
Parmezános zöldborsókrém:
450 g fagyasztott zöldborsó
kb. 5 dl alaplé, vagy leszűrt húsleves (vagy víz)
2 csokor petrezselyem
4 dkg reszelt parmezán
4 dkg hideg vaj
A sütőt előmelegítjük 200C fokra (légkeverés). A csirkecombokat konyhai papírtörlővel teljesen szárazra töröljük. Mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel.
A töltelékhez a darabokra szeletelt zsemlét, vagy kenyeret beáztatjuk a langyos tejbe, kinyomkodjuk, majd összekeverjük a tojással, finomra aprított petrezselyemmel és szintén finomra aprított medvehagymával.
Óvatosan fellazítjuk a csirkecombok bőrét, majd kanállal és kézzel egyenletesen alátöltjük a kenyeres masszát, úgy, hogy elegyengetjük a bőr alatt, hogy kb. egyformán jusson mindenhova. Nem baj, ha itt-ott kikandikál a töltelék, szépen oda fog sülni. A csirkét bedörzsöljük a pár evőkanál olívaolajjal. Bőrös felével felfelé helyezzük a tepsire, majd 45 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a zölborsókrémet. Egy lábasban felmelegítjük az alaplevet, vagy vizet, beletesszük a zöldborsót, és kb. 8 perc alatt puhára főzzük. Egy turmixgépbe öntjük (először csak a főzővíz egy részével, hogy szabályozni tudjuk a sűrűségét), hozzáadjuk a két csokor petrezselymet és a reszelt parmezánt, simára pürésítjük
Ha a medvehagymának éppen nincs szezonja, akkor zsenge újhagymával is helyettesíthetjük.