Vissza

Előételek

Meggyes céklasaláta pestoval

Stahl Judit nyomán Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

600 gr bébi cékla felkockázva
500 gr kimagozott meggy
2 ek extra szűz olívaolaj
só, bors

A pestohoz:
eyg nagy csokor petrezselyem levelei
10 dkg dió durvára törve
10 dkg füstölt juhsajt
1,5 dl extraszűz olívaolaj
só, bors
ízlés szerint egy gerezd fokhagyma felvágva vagy esetleg csak fokhagymasó

Elkészítés

A céklát forró olajon puhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk.

A pesto hozzávalóit botmixerrel összeturmixoljuk.

Összekeverjük a céklát, a meggyet és a pestot. Pirítóssal tálaljuk.

Jó tanács

Előételként vagy köretként pl. kacsához kíváló.