500 g sárgarépa
500 g brokkoli rózsáira szedve
6-8 db csirke felsőcomb
6 ek olaj
só, bors
A mázhoz:
8 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
kb. 6 cm gyömbér
4 - 5 karika friss chili
100 ml szójaszósz
300 ml gyömbéres almalé
újhagyma
A répákat tetszőleges darabokra vágjuk és egy tálban olajjal alaposan összekeverjük. A csirkecombokat is meglocsoljuk olajjal, sózzuk és borsozzuk. Az olajos répát egy fedővel rendelkező hőálló tál aljára rakjuk, sózzuk, borsozzuk. A répa tetejére rakjuk a csirkecombokat, majd 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe toljuk a lefedett tálat, kb. 60 percre.
Ameddig a csirkecombok elősülnek, elkészítjük az ízletes glazúrt, amit majd a végén rásütünk. Ehhez egy gyorsforralóba tesszük az olajat, rádobjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért és a chilit, majd 3-4 percig közepes lángon melegítjük.
Ahogy elkezdjük érezni a fokhagyma és a gyömbér illatát, hozzáadjuk a szójaszószt, az almalevet és a mézet is. Alaposan elkeverjük, és közepes lángon 20-25 perc alatt forraljuk, ameddig szirupos lesz az állaga.
A brokkolirózsákat a vastag szárról levágjuk, és félretesszük, ameddig a combok elősülnek. Ha letelt a 60 perc, a húsokat egy tányérra szedjük, és egy ecset segítségével megkenjünk a mázzal. A répára rádobjuk a kevés olajjal meglocsolt, sózott brokkolikat, visszatesszük a tetejére a húst is, és fedő nélkül további 20-25 percig sütjük, amíg a csirke bőre ropogósra sül.
Tányérra tesszük a zöldségeket és a combot, végül megszórjuk kevés aprított újhagymával.
Csirkemellel is próbálkozhatunk, de a comb az igazi.