4 evőkanál olívaolaj
1 csokor újhagyma, felkarikázva
300 g sárgarépa, felkarikázva
1,5 liter víz
(opcionális: csipet sáfrány)
só, bors
100 g apró tészta
250 g zöldborsó (friss, vagy fagyasztott)
500 g zöldspárga, felkarikázva
4 evőkanál medvehagyma-. vagy más pesztó
Tálaláshoz: parmezánforgácsok, jófajta olívaolaj
Az olajon üvegesre dinszteljük az újhagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, átforgatjuk, majd felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk (ha van rá lehetőségünk, hozzáadunk egy csipet sáfrányt.) Fedő alatt, 15 percig főzzük, amíg a sárgarépa félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a tésztát, és 10 percig főzzük. A főzési idő vége előtt 5 perccel (tehát amikor a tészta 5 perce fő), hozzáadjuk a zöldborsót és a felkarikázott spárgát, ennek pont elég ennyi idő.
Tálaláskor egy-egy evőkanál medvehagyma-, vagy más pesztót adunk hozzá, tetejét meglocsoljuk pár csepp jó olívaolajjal, és parmezánt szórunk rá.
Víz helyett alaplével még finomabb!
Medvehagyma pesto: 1 csokor medvehagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj, 3 ek fenyőmag, só, bors összeturmixolva