1 kg liszt
2 ek ghi (vagy olaj)
1 mokkás kanál cukor
2 teáskanál szárított élesztő
400-450 gr krémes yoghurt
só
fekete szezámmag
Kevés langyos vízben elkeverjük a cukrot az élesztővel. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a ghit, az élesztőt és a yoghurtot. Ízlés szerint sózzuk, és rugalmas tésztát gyúrunk a masszából. Letakarva pihentetjük legalább 2 órán keresztül (lehet egy teljes éjszaka is).
Csíkokat sodrunk, amit spirálisan feltekerünk. (Azt is lehet, hogy öklömnyi gombócokat formálunk, majd ezeket 1 cm vastagságúra lapítunk).
A korongokat megkenjük olajjal és megszórjuk a szezámmaggal. Kb. 220 fokos sütőben 7 perc alatt barnás-hólyagosra sütjük.
Indiai és nem indiai fogásokhoz is kitűnő!