Vissza

Előételek

Napon érlelt paradicsomos cukkíni, salátaágyon

Seregély István receptje

Hozzávalók 4 főre

2 db közepes cukkíni
1-2 db színes kaliforniai paprika
1 marék földimogyoró (nem sózott)
100 gr feta sajt
100 gr napon szárított paradicsom
1 ek olíva olaj
1 kisebb fej jégsaláta
oregano, kakukkfű, bazsalikom, só, bors, ízlés szerint

Elkészítés

A cukkínit és a paprikát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, a napon érlelt paradicsomot pedig vékony csíkokra. A feta sajtot szintén 1 cm-es kockákra vágjuk.

Serpenyőben 1 evőkanál olíva olajon, közepes lángon, először a cukkínit dinszteljük, majd hozzáadjuk a paprikákat. Kb. 10 perc múlva belekerül a napon érlelt paradicsom, majd a földimogyoró. Ezután ízesítjük a fűszerekkel, oreganoval, bazsalikommal, kakukkfűvel, sóval, borssal ízlés szerint.
1-2 perc múlva hozzáadjuk a feta sajt kockákat, gyengéden átforgatjuk, és levesszük a tűzről.

A jégsalátát apró darabokra tépkedjük, amivel beborítjuk a tányérokat. Erre terítjük a serpenyőben elkészült cukkínis egyveleget és azonnal tálaljuk.

Jó tanács

Levessel könnyű ebédnek, vagy egészséges vacsoraként ajánljuk.