Vissza

Sütemények, édességek

Narancsos-csokis-csoda

Lejtényi-Waldhauser: Nagyanyáink sütötték c.könyve alapján Marcsika receptje

Hozzávalók (régimódi 36x26 cm-es tepsihez):

Tésztához:
6 egész tojás
6 púpozott evőkanál porcukor
1 narancs (vékony) héja
6 lapos evőkanál liszt
Töltelék krémhez:
barackíz
1 narancs leve
1 narancs héja és húsa
1 dl tea (narancsos ízesítésű fekete tea a legjobb)
3 evőkanál cukor
3 tojássárgája
Bevonáshoz:
csokoládé tortabevonó

Elkészítés

A tésztához habosra keverjük a tojások sárgáját a porcukorral és a narancs apróra vágott héjával. Hozzáadjuk a lisztet és végül, óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját. Kikent, kilisztezett tepsiben, 180 fokon megsütjük. (Kb. 25 perc)
Hosszában kétfelé vágjuk, és az egyiket (amíg még langyos) megkenjük vékonyan barackízzel.
A töltelék krémhez gőz felett, habüstben, habverővel sűrűre verjük a narancs levét, az apróra vágott narancshéjat, a kis darabokra vágott narancshúst, a teát, a cukrot és a tojások sárgáját. Hagyjuk kihűlni.
A barackízzel megkent tésztára rátesszük a krémet, majd a másik tésztát. Csokoládé tortabevonóval vékonyan bevonjuk.

Jó tanács

A "normál" sütőtepsi kicsit nagyobb, mint a "régimódi", ezért ha nem akarjuk, hogy laposabbak legyenek a sütik, emeljük meg a hozzávalók mennyiségét mintegy 20%-kal.