1 kg új, zsenge sárgarépa
5 dl alaplé, vagy víz
1 narancs leve és reszelt héja
só, bors
1 evőkanál nádcukor
1 dl tejszín
2 csomag kapor, finomra aprítva
1 citrom leve
Tetejére: harissa, vagy chili olaj
A sárgarépát meghámozzuk, és vékonyan felkarikázzuk. Feltesszük főni az alaplében (vagy vízben), hozzáadjuk a narancs levét és reszelt héját, a nádcukrot, sózzuk, borsozzuk. Kb. 15 percig főzzük, amíg a répa teljesen megpuhul. Ekkor kivesszük a répa egyharmadát a főzővízzel, simára pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és kevés vajat. Visszaöntjük a krémet a lábasba, ezzel sűrítjük a főzeléket.
Végül hozzáadjuk a finomra aprított kaprot és a citromlevet.
Ez is egy nagyon finomsárgalépaleves!