Tésztához:
200 gr liszt
100 gr vaj
60 gr cukor
2 tojás
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
szükség esetén kevés víz
Töltelékhez:
Málnalekvár (vagy más savanykás, sűrű lekvár)
Habhoz:
6 tojás fehérje
200 gr cukor
200 gr őrölt dió
A tésztához a lisztet, a vajat, a cukrot, a két tojás sárgáját, a sütőporral és a vaníliás cukorral jól összegyúrjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe rakjuk és félig kisütjük.
Sütőből kivéve málnalekvárral bőségesen megkenjük.
Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan hozzáadjuk (beleforgatjuk) a cukrot és az őrölt diót. Rátesszük a málnalekvár tetejére.
Addig sütjük, amíg a hab teteje világos barna nem lesz, illetve a próbaszúrásoknál már nem marad nyers hab a szúrószerszámon.
Legjobb, ha friss málnalekvárból csináljuk.
Elődordul, hogy a tészta nem akar összeállni, vagy sodrás közben szétesik. A kis darabokat szépen egymás mellé téve a tepsiben össze fognak állni!