Vissza

Egyéb fínomságok

Olívaolajos-burgonyás kiskifli

Mautner Zsófi receptje alapján Várnai Anikó receptje

Hozzávalók

150 gr főtt burgona (két kicsi szem) áttörve
0,5 dl langyos tej
egy teáskanál cukor
15 gr élesztő
180 gr liszt
egy teáaskanál só
három ek olívaolaj
egy tojássárgája
a tetejére:
egy tojás felverve
köménymag

Elkészítés

A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük. A langyos tejhez keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttajuk.

Egy nagy keverőtálba tesszük a lisztet, belekeverjük a sót. Közepére mélyedést formálunk, beletesszük az áttört krumplit, tojássárgáját, olívaolajat és az élesztőt. Fakanállal elkeverjük, majd kézzel jól meggyúrjuk. Három cipót formálunk, és konyharuhával letakarva 25 percig kelesztjük. A három cipóból palacsinta méretű köröket gyúrunk, majd ezeket nyolc cikkelyre vágjuk. A cikkeket kifli fomára tekerjük. Sütőpapírral borított tepsire helyezzük a kifliket, és tíz percig pihentetjük. Megkenjük a kifliket tojássárgával, megszórjuk köménymaggal és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Jó tanács

Kóstoljuk meg a tésztát mielőtt kifliket formázunk belőle, és sózzuk utána ha kell.