150 gr főtt burgona (két kicsi szem) áttörve
0,5 dl langyos tej
egy teáskanál cukor
15 gr élesztő
180 gr liszt
egy teáaskanál só
három ek olívaolaj
egy tojássárgája
a tetejére:
egy tojás felverve
köménymag
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük. A langyos tejhez keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttajuk.
Egy nagy keverőtálba tesszük a lisztet, belekeverjük a sót. Közepére mélyedést formálunk, beletesszük az áttört krumplit, tojássárgáját, olívaolajat és az élesztőt. Fakanállal elkeverjük, majd kézzel jól meggyúrjuk. Három cipót formálunk, és konyharuhával letakarva 25 percig kelesztjük. A három cipóból palacsinta méretű köröket gyúrunk, majd ezeket nyolc cikkelyre vágjuk. A cikkeket kifli fomára tekerjük. Sütőpapírral borított tepsire helyezzük a kifliket, és tíz percig pihentetjük. Megkenjük a kifliket tojássárgával, megszórjuk köménymaggal és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Kóstoljuk meg a tésztát mielőtt kifliket formázunk belőle, és sózzuk utána ha kell.