spagetti 65 gr/fő
3-4 zacskó különféle, fekete és zöld olíva bogyó
kapribogyó, mazsola
mandula
olíva olaj
zsemlemorzsa
Főzzük a spagettit "al dente" minőségűre.
A többi hozzávalót - kivéve a zsemlemorzsát - keverjük össze egy nagy tálban.
A spagettit szedjük ki a vízből, szűrjük le, öntsük ki a vizet, majd a lábasba tegyünk olívaolajat és tegyük vissza a spagettit. Keverjük bele a zsemlemorzsát. Adjuk hozzá a keveréket.
Tegyük az egészet egy tepsibe, és grillezzük sütőben, amíg aranybarna lesz.
Fekete olajbogyóból csak magosat szabad venni, mert a többi nem finom.
A kapribogyót felhasználás előtt áztassuk vízben.
Az olajbogyót vagy felvágva vagy összenyomkodva használjuk.
Az olajbogyókat sütőben kicsit meg lehet sütni előre - akkor még finomabb lesz.
Minél durvább őrölésű zsemlemorzsát használunk, annál finomabb lesz.