Vissza

Főételek

Olívás spagetti

Mimma és Franca útmutatásai alapján Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

spagetti 65 gr/fő
3-4 zacskó különféle, fekete és zöld olíva bogyó
kapribogyó, mazsola
mandula
olíva olaj
zsemlemorzsa

Elkészítés

Főzzük a spagettit "al dente" minőségűre.

A többi hozzávalót - kivéve a zsemlemorzsát - keverjük össze egy nagy tálban.

A spagettit szedjük ki a vízből, szűrjük le, öntsük ki a vizet, majd a lábasba tegyünk olívaolajat és tegyük vissza a spagettit. Keverjük bele a zsemlemorzsát. Adjuk hozzá a keveréket.

Tegyük az egészet egy tepsibe, és grillezzük sütőben, amíg aranybarna lesz.

Jó tanács

Fekete olajbogyóból csak magosat szabad venni, mert a többi nem finom.

A kapribogyót felhasználás előtt áztassuk vízben.

Az olajbogyót vagy felvágva vagy összenyomkodva használjuk.

Az olajbogyókat sütőben kicsit meg lehet sütni előre - akkor még finomabb lesz.

Minél durvább őrölésű zsemlemorzsát használunk, annál finomabb lesz.