2 kg marha fehérpecsenye felszeletelve
10 csemegeuborka felszeletelve
200 gr kolozsvári szalonna felkockázva
3-4 lilahagyma felszeletelve
mustár
só
bors
1 dl olívaolaj
A fehérpecsenyét kb. 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk. Minden szeletet megkenünk mustárral, megszórunk borssal.
A szeleteket egymás mellé rakjuk, és két szelet közé hagymakarikát teszünk. Tepsibe tesszük, leöntjük az olívaolajjal, és két napra a hűtőben pácoljuk.
A felhasználás előtti napon sütjük úgy, hogy a tepsiben lévő pácolt hús tetejére szórjuk az uborkaszeleteket és a szalonnát. Rálocsolunk kb. 1 dl vizet, és alufóliával lefedve annyi órát sütjük, ahány kg a hús súlya.
Ha a hús megpuhult, áttesszük egy grillezős tepsibe, és kb. 10 percig grillezzük nagyon vigyázva arra, hogy ne száradjon ki, csak a leve sűrűsödjön be. Azt is lehet csinálni, hogy a húst kivesszük a tepsiből, leöntjük a levét egy lábasba és a tűzhelyen besűrítjük, majd visszaöntjük.
Dödöllével, puliszkával, zöldségekkel vagy és/vagy salátával tálaljuk.