Vissza

Főételek

Ossobucco

Pierre diktálása alapján Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

1 kg csontos borjúlábszár szeletelve
2 ek liszt
75 gr vaj
3 ek olaj
1 db hagyma
1 ek paradicsom sűrítmény
1 pohár száraz fehér bor
1 leveskocka
1 gerezd fokhagyma
3 db friss paradicsom
1 csomag petrezselyem
1 csomag kakukkfű
néhány lehetőleg friss babérlevél
1 narancs reszelt héja

Elkészítés

Egy nagy lábasban felforrósítjuk a vajat és az olajat, beletesszük a hússzeleteket és mindkét oldalukon megpirítjuk őket.
Hozzáadjuk a felvágott hagymát és üvegesre pároljuk a hússal együtt.
Rászórjuk a lisztet, beledobjuk a leveskockát és felöntjük 3 pohár vízzel.
Hozzáadjuk a fehér bort, a sűrített paradicsomot, a zöldfűszereket és a fokhagymát szétnyomva. Végűl beletesszük a reszelt narancshéjat is.
Sóval borssal ízesítjük, majd lefedve közepes lángon kb. 1,5-2 órát pároljuk.
A végén beletesszük a friss paradicsomokat lehéjazva, mag nélkül, felkozkázva és azonnal tálaljuk.

Jó tanács

Mautner Zsófi tesz bele felkockázott sárgarépát és zellerszárat, de szerintem akkor hasonlítani fog a vadasra. Aki szereti a csipőset, kicsit megbolondíthatja erős Pistával.