Vissza

Egyéb fínomságok

Padlizsánkrém

Várnai Éva receptje

Hozzávalók

4-5 nagyobb padlizsán
4-5 sonkahagyma
olívaolaj
mustár
só, bors

Elkészítés

A padlizsánt héjastul hosszában félbevágjuk, héjával lefelé tepsibe tesszük.

A hagymát megtisztítjuk, félbevégjuk és a padlizsán mellé tesszük.

A tepsiben lévő zöldségeket megöntözzük olívaoloajjal, és addig sütjük sütőben, amíg a padlizsán belseje püré szerű lesz.

Kiszedjük a padlizsán belsejét, és összekeverjük a hagymával valamint a fűszerekkel. Botmixerrel síma péppé alakítjuk.

Jó tanács

Pirított rozskenyérrel a legjobb. Sokféle friss fűszerrel lehet gazdagítani ízlés szerint: pl. koriander, petrezselyem, kakukkfű, esetleg tárkony.