Vissza

Sütemények, édességek

Palacsinta bodzával

Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

350 gr finomliszt
3 tojás
3 ek kristálycukor
1 mk só
300 ml tej
300 ml szódavíz
8-10 friss, jól megmosott bodzavirág
3 dl olaj a sütéshez

Elkészítés

A lisztet összekeverjük fele-fele arányban vett vízzel és tejjel, majd a tojások sárgájával, a cukorral és a sóval. A fehérjéket felverjük, és a masszához adjuk.

Az alaposan megmosott bodzavirág szárát kb. 2 cm-t hagyva levágjuk, és a virágot palacsintatésztába mártjuk.

A palacsintasütőben felforrósítjuk az olajat, és szárukkal felfelé kisütjük a virágokat. Szalvétán lecsöpögtetjük az olajat.

Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Jó tanács

Ha “érettebb” a virág, akkor apró darabokra szaggatjuk, és a tésztába keverjük. Ilyenkor hagyományos formájú palacsintát sütünk nem olajban, hanem kiolajozott serpenyőben.