4 csirkecomb
1 nagyobb fej hagyma
édes pirospaprika
2 dl tejföl
só, bors
olaj
vaj
egy nagyobb tök
500 gr tagliatelle
A csirkecombok alsó és felső részét szétválasztjuk, lebőrözzük.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Meghintjük pirospaprikával, beleforgatjuk a csirkecombokat, és néhány percig mindkét oldalukat megpirítjuk. Ezután kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk.
A tököt meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, a husát hosszában csíkokra vágjuk. Ecetes vízben egy rottyanásig főzzük - ropogós kell, hogy maradjon.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, belefektetjük a tökcsíkokat, tetejére tesszük a csirkét. A csirke levét tejföllel dúsitjuk, és a húsra öntjük. Kg. 15-20 percre a sütőbe tesszük.
Al dente keménységűre főzzük a tésztát olajos sós vízben, majd lecsöpögtetjük. Tálaláskor a tök és a csirke mellé halmozzuk.
A tök nagyon jól kiegészíti a paprikás csirkét - Pierre-nek is nagyon ízlett!