1.5-2 kg újkrumpli (a régi is jó, de nem lesz olyan finom)
2 szál száraz kolbász, lehetőleg gyulai
egy nagy vagy két kisebb vöröshagyma
3-4 paradicsom, 1-2 paprika
olaj, pirospaprika, só, bors
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, a kolbászt felkarikázzuk A paprikát és paradicsomot felvágjuk
A hagymát felvágjuk, olajon üvegesre pároljuk
Rászórunk kb. két evőkanál pirospaprikát, a kolbászkarikákat, és kicsit együtt sütjük
Beletesszük a krumplit, a felvágott paprikát és paradicsomot, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje – a víz inkább kevesebb legyen mint túl sok! Sózzuk, borsozzuk
Mérsékelt tűzön főzzük, amíg megpuhul
Ha azt akarjuk, hogy a leve vastagabb legyen, akkor néhány krumplit egy kis lével összeturmixolunk, és azzal sűrítjük
Tehetünk bele Erős Pistát is, de legjobb, ha az asztalnál egyenként tesszük! Kovászos uborka illik hozzá.