Vissza

Főételek

Paprikás krumpli

Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

1.5-2 kg újkrumpli (a régi is jó, de nem lesz olyan finom)
2 szál száraz kolbász, lehetőleg gyulai
egy nagy vagy két kisebb vöröshagyma
3-4 paradicsom, 1-2 paprika
olaj, pirospaprika, só, bors

Elkészítés

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, a kolbászt felkarikázzuk A paprikát és paradicsomot felvágjuk
A hagymát felvágjuk, olajon üvegesre pároljuk
Rászórunk kb. két evőkanál pirospaprikát, a kolbászkarikákat, és kicsit együtt sütjük
Beletesszük a krumplit, a felvágott paprikát és paradicsomot, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje – a víz inkább kevesebb legyen mint túl sok! Sózzuk, borsozzuk
Mérsékelt tűzön főzzük, amíg megpuhul
Ha azt akarjuk, hogy a leve vastagabb legyen, akkor néhány krumplit egy kis lével összeturmixolunk, és azzal sűrítjük

Jó tanács

Tehetünk bele Erős Pistát is, de legjobb, ha az asztalnál egyenként tesszük! Kovászos uborka illik hozzá.