Vissza

Főételek

Paradicsomos csirke cukkinivel

Lajos Mari receptje alapján Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

két filézett csirkemell
500 gr paradicsom
2 csomag újhagyma
friss (vagy morzsolt) majoranna
4-5 kisebb cukkini
100-150 gr vaj
olaj, só, bors

Elkészítés

A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, feldaraboljuk, a magokat eltávolítjuk. Az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk a zölddel együtt (ha szép friss a zöldje).
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a húst, néhány percig megforgatjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a paradicsomot és néhány percig együtt pirítjuk. Hozzáadunk 2 dl vizet, sót, borsot, majorannát, és fedő alatt kb. 25-30 perc alatt puhára pároljuk.
A cukkinit megmossuk, a végeket levágjuk, és héjastól csíkokra, majd 5-6 cm-es darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és a cukkínicsíkokat aranybarnára sütjük.
A húst a cukkínire halmozva tálaljuk.

Jó tanács

A cukkini hamar megpirul, figyeljük, nehogy túl barna legyen.