400 gr tagliatelle
A mártáshoz:
100 gr hámozott paradicsom felvágva
100 gr aszalt paradicsom felvágva
2-3 dl paradicsomlé
1 dl olívaolaj
1 ek zöldcitromlé
20 gr aprított friss korianderzöld
100 gr sós pörkölt mogyoró
1 gerezd fokhagyma felszeletelve (ízlés szerint, esetleg fokhagymás só)
100 gr frissen reszelt parmezán
só, bors
A tetejére:
reszelt parmezán és durvára tört sós pirított mogyoró
A mártáshoz az összes hozzávalót botmixerrel pürésítjük, a paradicsomlével a végén higítjuk.
A tésztát sós vizben "al dente" állapotra főzzük (csomagolásra írt időt betartva). Leszűrjük, összekeverjük a mártással.
Tálaláskor sós mogyoróval és parmezánnal megszórjuk.
Tálaláskor szebb, ha a parmezánból éles késsel forgácsokat gyártunk, és azzal díszítjük.