Vissza

Főételek

Paradicsomos rizottó kelkáposztával

Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

6 nagyobb paradicsom
8 levél kelkáposzta
250 gr szemcsés-krémes tehéntúró
1 nagyobb lilahagyma vagy sonkahagyma
200 gr gömbölyű szemű (rizottó) rizs
2 ek paradicsompüré
egy közepes doboz fekete olívabogyó kimagozva
olívaolaj, só
bazsalikom
kakukkfű

Elkészítés

A paradicsomot forró vízbe mártva lehéjjazzuk, és kis kockákra vágjuk.
A kelkáposztaleveleket blansírozzuk (előbb forró vízbe tesszük kb. 1 percre, majd jéghideg vízzel öblítjük), lecsepegtetjük.

A hagymát apróra vágjuk, az olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst és a paradicsomkockákat. Megsózzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és állandó keverés mellett felöntjük vízzel. Lassú tüzön kb. 20 perc alatt megfőzzük.

Közben a a túrót ízlés szerint fűszerezzük a (lehetőleg friss) kakukkfűvel, és megtöltjük vele a kelkáposztaleveleket.

Az olívabogyókat kimagozzuk, és az apróra vágott bazsalikomlevelekkel együtt a rizottóhoz adjuk.

Azonnal tálaljuk.

Jó tanács

Parmezánnal mindig megszórhatjuk!