400 gr liszt
200 gr darált marhahús
200 gr darált sertéshús
2 dl tej
100 gr vaj
1 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
1 tojás
só, bors
A lisztet, tejet és tojást összekeverjük, sózzuk borsozzuk, és pár percig gyúrjuk.
Letakarjuk, és fél órát állni hagyjuk.
A töltelékhez egy tálba tesszük a kétféle húst, hozzáadjuk az aprított hagymát és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük.
A tésztát 2 mm vastagra nyújtjuk. 7 cm-es átmérőjű pohárral vagy formával korongokat szaggatunk, és mindegyikre fél evőkanálnyi húsos masszát teszünk. Utána a korongokat símán félbehajtjuk, széleiket lenyomkodjuk. A félkör két csücskét hajtsuk össze, és nyomjuk le, így össze fog ragadni.
További 30 percig lisztezett deszkán pihentetjük a csomagocskákat, hogy kiszáradjanak. Közben egy fazékban vizet forralunk, megsózzuk, és kevés olajat öntünk bele. Ha letelt a 30 perc, dobjuk a vízbe a pelmenyiket, és kb. 10 percig főzzük. Ekkorra már mindegyik a víz felszínén lesz. Közben egy lábasban vajat olvasztunk. Ha készen vannak a pelmenyik (meg is kóstolhatjuk) akkor a lábasba szedjük, tetejükre is morzsolunk vajat, és óvatosan átsütjük őket.
Biztos, hogy darált pulykahúsból is finom. Én megpróbálnám azt is, hogy a hagymát először megdinsztelem, a húst pár percig sütöm benne nagy lángon, és úgy használom tovább. Persze zöldségfélék is szolgálhatnak töltelékként - megfelelően ízesítve, fűszerezve.