Vissza

Egyéb fínomságok

Pogácsa gyorsan

Sashegyi Ági receptje

Hozzávalók

500 gr liszt
1 egész sütőpor
4 mokkás kanál só
1 csipet szódabikarbóna
250 gr Ráma margarin
200 gr füstölt sajt
1 pohár tejföl
2+1 tojás
150 gr reszelt sajt (nem füstölt) a tetejére

Elkészítés

A porokat öszekeverjük, belemorzsoljuk a margarint, belekeverjük a füstölt sajtot. A massza közepére beleütjük a két tojást és hozzáadjuk a tejfölt is. Jól összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Kiszaggatjuk, a pogácsákat sütőpapírral borított tepsibe tesszük, tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
190 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 20-25 perc alatt világos barnára sütjük.

Jó tanács

Ha nagyon sietünk, akkor kiszaggatás előtt az egész tésztát megkenhetjük tojással, megszórhatjuk a sajttal, és utána szaggatjuk.